Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La serp d'escalera, l'elegància de la natura

dijous, 11 de juliol de 2013


Fotografies Ramon i Conxi

Es tracta d'una colobre gran que pot arribar a superar els 150cm. És de color ocre o marró sobre el qual destaquen dues línies fosques longitudinals i paral · leles que van des de la part posterior del cap fins al final de la cua, on convergeixen.
Presenta activitat tant diürna com nocturna. És un ofidi agressiu, ràpid i àgil, capaç de grimpar i nedar. Els naixements es produeixen entre agost i octubre. S'alimenta sobretot de petits mamífers i aus. Aqui veiem un exemplar jove que ha caigut a l'aigua on es veu en el seu dors el perquè del seu nom.
Font:http://bdb.cma.gva.es/ficha.asp?id=15574

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP