Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Mammatus i núvols aquesta tarda a les Valls d'Àneu

dissabte, 27 de juliol de 2013


Aquesta tarda una tempesta ha passat fregant les valls d'Àneu, tot i que els xàfecs els ha deixat a la Vall d'Aran a la nostra zona ha deixat els cels ben coberts i hem pogut veure uns espectaculars mammatus que són aquests núvols que sembla que els pengin bosses però que malgrat el seu aspecte amenaçador no porten aigua i també hem pogut veure algun núvol ferradura (horse shoe) que aquests si que denoten inestabilitat atmosfèrica.
Finalment a la posta de sol els núvols han anat clarament a menys deixant a hores d'ara el cel serè.
A Esterri d'Àneu ha bufat vent gran part del dia i la temperatura ha arribat fins els 29,6ºC, la mínima ha estat de 12,6ºC, la ratxa màxima registrada ha estat de 33,8 km/h. A les Planes de Son a 1.540m la ratxa màxima de vent registrada ha estat de 54,7km/h amb una temperatura màxima de 25,2ºC.
Fotografies: Ramon&Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP