Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

1 d'agost de 2013 Sol i calor

dijous, 1 d’agost de 2013

Continuem amb la mateixa tònica, dia tranquil i calor moderada a les hores centrals dels dia.
Les màximes avui han arribat fins els 31,9ºC a Sort, 31,3ºC a Esterri d'Àneu, 25ºC a les Planes de Son, 28,8ºC Farrera, 23,2ºC a Port Ainé, 18,2ºC a Certascan, 17,5ºC a Salòria a alta muntanya.
Les mínimes han estat entre els 9ºC i 12ºC a les valls i entre els 10ºC i 12ºC també a alta muntanya.
De cara a demà hi ha un avís del SMC per calor a la Vall d'Aran http://www.meteo.cat/servmet/smp/html/720_02-08-2013_general.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP