Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 d'agost de 2013 Tornen les tempestes

dilluns, 12 d’agost de 2013Després d'unes jornades tranquiles han tornat els ruixats i les tempestes, aquesta tarda i aquesta nit estan molt actives a tot el pirineu occidental i sembla que demà continuarà en la mateixa línia.
Les quantitats recollides fins ara les 22:30h són Esterri d'Àneu 11,4mm, Bonaigua 11,2mm, Certascan 14,4mm, Port Ainé 4,6mm, Sort 1,9mm, Farrera 3,2mm.

Les temperatures màximes han pujat a tot arreu, però tan sols s'han superat els 30ºC a Sort i a Rialp, Esterri s'ha quedat amb 28,4ºC, a mitja muntanya al voltant dels 24ºC i a alta muntanya entre 17ºC i 20ºC aqui és on més s'ha notat la pujada. Les mínimes han estat al voltant dels 10ºC a les valls i al voltant dels 8ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP