Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 d'agost de 2013 Sol i bonança

dijous, 15 d’agost de 2013

Dos falles monumentals plantades al port de Balès entre la Vall d'Oueil i la Vall de Barousse (França)
Dia molt tranquil i estable, amb sol i algunes nuvolades que no han deixat conseqüències, deixant el cel força serè a última hora del vespre. A migdia la calor s'ha deixat notar però en cap cas s'han superat els 30ºC enlloc. Les màximes han arribat als gairebé 29ºC al fons de les valls, als 24ºC a mitja muntanya i als 15º o 16ºC a alta muntanya on no ha fet calor.
Les mínimes han estat entre els 8ºC i 13ºC a les valls i al voltant dels 8ºC a alta muntanya.
Per altra banda el 15 d'agost marca el fi de la canícula i és el dia del conegut refrany "Per la mare de Déu d'agost a les set és fosc"

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP