Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 d'agost de 2013 Tempestes al pirineu

dissabte, 17 d’agost de 2013


Les tempestes a Esterri d'Àneu

Tal i com estava previst després d'un matí tranquil les nuvolades han guanyat terreny ràpidament deixant ja al migdia el cel cobert i posteriorment a la tarda i vespre amb pluges, tempestes i pedra a molts punts de la comarca. Tot i que el gruix de les precipitacions ha caigut més al sud, al Jussà hi han hagut alguns registres importants amb fortes pedregades, al Pallars Sobirà els registres de precipitació han voltat els 10mm a 18mm. A Esterri ha caigut pedra a l'inici de la tempesta.
A Espot 18mm, a Llessui 21,6mm, a Sort 17,4mm, Port Ainé 13,4mm, Planes de Son 10,8mm i a Esterri d'Àneu 9,2mm amb llamps i trons.
Les temperatures han baixat notablement a la tarda mentre es succeïen els xàfecs tempestuosos deixant a hores d'ara temperatures al voltant dels 15ºC al fons de les valls.
Avui les màximes han arribat als 30ºC a Sort, 27,9ºC a Esterri i a Farrera, 24ºC a les Planes de Son i al voltant dels 16ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels 11ºC a les valls i dels 7ºC a alta muntanya.
Les pluges i tempestes poden continuar durant la nit i matinada, però a partir de demà s'espera més tranquilitat i estabilitat.
Mapa de llamps d'avui

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP