Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 d'agost de 2013 Dia variable i carretera tallada

dissabte, 17 d’agost de 2013Avui el dia ha estat més tranquil que ahir però també han crescut nuvolades que a mitja tarda han donat precipitació a la zona centre i sud del Pallars Sobirà. Com a conseqüència d'això una esllavissada ha deixat tallada la carretera principal de la comarca C13 entre Llavorsí i Rialp.
Les quantitats recollides han estat: 7,2mm a Sort, 9mm a Port Ainé, 7mm a Farrera, 5,4mm a Llagunes.
Les temperatures avui han estat més baixes que ahir i les màximes han baixat uns 3ºC o 4ºC respecte les d'ahir, les màximes han arribat als 26ºC i 27ºC a les valls, de 21ºC a mitja muntanya i de 13ºC o 14ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 8ºC i 13ºC a les valls i al voltant dels 7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP