Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 d'agost de 2013 Moltes nuvolades

dilluns, 19 d’agost de 2013El dia d'avui ha començat assolellat però amb presència de núvols alts que amb el pas de les hores han deixat el cel força cobert, en alguns moments inclús amenaçava pluja però finalment no ha caigut res i només ha bufat vent deixant un ambient poc càlid en general.
Les temperatures màximes han arribat als 29ºC a Sort, a la resta entre 22ºC i 27ºC i a alta muntanya entre 14ºC i 16ºC. Les mínimes han estat entre 10ºC i 14ºC a les valls i al voltant dels 10ºC a alta muntanya on el vent deixava una sensació més aviat de fred que no pas de calor.
Sembla que finalment els propers dies s'imposarà la tranquilitat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP