Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 d'agost de 2013 La mínima més baixa i l'amplitud més gran

dimecres, 21 d’agost de 2013


Dia absolutament radiant sense núvols al pirineu, igual que la jornada d'ahir. El més destacable ha estat l'enorme amplitud tèrmica que s'ha donat entre les mínimes i les màximes al fons de les valls, no així a alta muntanya on hi hagut inversió tèrmica.

A Esterri d'Àneu hem tingut la mínima més baixa de tot juliol i agost amb tan sols 5,4ºC i una màxima de 31ºC han fet una amplitud tèrmica de 25,6ºC realment espectacular.

Les mínimes, doncs, han estat entre els 5ºC a Planes de Son als 11,6ºC a Llagunes, i les màximes han arribat als 31ºc a Esterri, 29ºc a Sort, 25,3ºC a Planes de Son i al voltant dels 17ºC o 18ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP