Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 d'agost de 2013 S'acosta la inestabilitat

divendres, 23 d’agost de 2013Webcam del Refugi JM Blanc avui amb la gent banyant-se a les aigues de l'Estany Tort


Dia molt variable amb nuvolades que han deixat alguns xàfecs amb tempesta però de poca importància. Per aquest cap de setmana una situació de nord afectarà de ple al Pirineu fent baixar les temperatures.
Les temperatures màximes han arribat als 28ºC i 29ºC al fons de les valls, als 24ºC a mitja muntanya i als 17ºC o 18ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre els 7ºC i 13ºC a les valls i al voltant dels 10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP