Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 d'agost de 2013 Temperatures més fresques

diumenge, 25 d’agost de 2013

Dia tranquil i assolellat amb alguns núvols i davallada de temperatures màximes que s'ha deixat sentir sobretot a alta muntanya, acompanyat de vent.
Les màximes a les valls han arribat als 24ºC o 25ºC com a molt, al voltant dels 20ºC a mitja muntanya i al voltant dels 11ºC a alta muntanya, de 6 a 8ºC de diferència respecte a fa dos dies. Les mínimes han estat entre 7ºC i 11ºC a les valls i entre 3ºC i 5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP