Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

26 d'agost de 2013 Molt ennuvolat

dilluns, 26 d’agost de 2013
Jornada ennuvolada amb alguns petits ruixats que han deixat 3,6mm a Farrera o 1mm a Rialp, poca cosa tot i que en aquests moments està plovent en alguns punts de la comarca.
Les temperatures continuen fresques amb màximes que no han passat dels 24ºC enlloc, Sort 23,3ºC, Esterri 23,8ºC o Planes de Son 17,7ºC. A alta muntanya les màximes s'han quedat al voltant dels 8ºC. Les mínimes han estat entre 7ºC i 11ºC a les valls i al voltant dels 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP