Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 d'agost de 2013 Molts núvols

dimecres, 28 d’agost de 2013Jornada ennuvolada amb núvols força amenaçadors que finalment no han deixat precipitació o en tot cas, inapreciable. Les temperatures continuen en la mateixa línia i no passen dels 24ºC enlloc, a Sort 23,9ºC, a Esterri 22,3ºC, a la resta al voltant dels 18ºC i a alta muntanya al voltant dels 7ºC o 8ºC. Les mínimes han estat entre 7ºC i 12ºC a les valls i entre 3ºC i 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP