Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 d'agost de 2013 Ultim dia de variabilitat

dijous, 29 d’agost de 2013













El dia d'avui ha estat forá tranquil, tot i que amb nuvolades i alguns xàfecs puntuals cap al sud de la comarca. Les temperatures s'han mantingut a ratlla i a alta muntanya han estat fredes.
Les màximes han arribat als 25ºC només a Sort, a la resta no han passat dels 21ºC, a mitja muntanya dels 17ºC i dels 9ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6ºC i 9ºC a les valls i al voltant dels 3ºC a alta muntanya. Ambient fresc en general.
El cap de setmana però ens espera bon temps, anticiclònic, estable amb molt sol i temperatures suaus, a gaudir de la muntanya!!!

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP