Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 d'agost de 2013 Ultim dia d'agost radiant i assolellat

dissabte, 31 d’agost de 2013

Ultimes llums de l'últim dia d'agost
Per acabar el mes dia radiant, absolutament assolellat amb només alguns núvols de retenció que guaitaven pel vessant nord. L'ambient tot i ser suau a migdia ja no és calorós ni molt menys, és més ja de tardor, sobretot al matí i a la tarda just quan se'n va el sol, els dies ja són més curts i això és nota bastant.
Les temperatures màximes avui han arribat als 26ºC a Sort o 25ºC a Esterri, a mitja muntanya al voltant dels 20ºC aproximadament i a alta muntanya entorn els 10ºC o 11ºC. Les mínimes han estat fredes a alta muntanya amb valors al voltant dels 2ºC o 3ºC, i entre 5ºC i 12ºC a les valls amb molta variabilitat entre el nord i el sud de la comarca, mentre que a Sort la mínima ha estat de 12,7ºC a Esterri de 5,9ºC.

Resum mensual de precipitació:
Esterri d'Àneu 76,6mm
Planes de Son 83,2mm
Llagunes 62,4mm
Farrera 103,8mm
Amitges 93,8mm
Port Ainé 81mm
Rialp 97mm
Alins 66mm
Espot 55,6mm
Sort 98,8mm
Quanca 78mm
Capdella 89,4mm
Estany Gento 85,4mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP