Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

7 d'agost de 2013 Tempestes actives

dimecres, 7 d’agost de 2013

Arc de St Martí aquesta tarda a Tarragona

Dia complicat amb tongades de xàfecs i tempestes que ara estan arribant més actives des de l'oest i que podran donar una nit plujosa i, sobretot fresca, no descartant inclús poder veure els cims enfarinats.
Les temperatures estan patint una forta davallada respecte les d'ahir i les mínimes del dia s'estan donant a hores d'ara i serà al matí de demà quan es trobin més baixes.
A Esterri d'Àneu la màxima ahir va ser de 30,7ºC i avui s'ha quedat amb 21,1ºC, les temperatures actuals a tota la comarca estan per sota dels 20ºC i en alguns llocs arribant als 11ºC tan sols com ara les Planes de Son. A alta muntanya a hores d'ara ja estan al voltant dels 6ºC o 7ºC.
Les màximes han arribat fins els 26ºC a Sort o 22ºC a Farrera, a Planes de Son s'han quedat amb 16,9ºC i a Bonaigua 13,5ºC. Les mínimes han estat entre 8ºC i 16ºC a les valls i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.
Les quantitats recollides de moment no són massa rellevants però hem de tenir en compte que tot just ara s'estan activant els xàfecs. 10,4mm a Planes de Son, 6,8mm a Esterri, 19mm a Farrera, 18,4mm a Amitges, 8mm a Rialp o 10,1mm a Bonaigua.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP