Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 d'agost de 2013 Tímida enfarinada i força fresca

dijous, 8 d’agost de 2013

Monteixo enfarinat aquest matí. Fotografia de Aparthotel Spa ÀreuDesprés d'un vespre i nit plujosos amb tempestes ha retornat la calma i el més destacat ha estat la davallada de les temperatures i la tímida enfarinada que s'ha pogut veure a cotes altes dels cims del Pallars Sobirà.
Les mínimes han estat entre 5ºC i 10ºC a les valls i al voltant dels 2ºC a alta muntanya i les màximes han arribat als 25ºC a Sort, 20,8ºC a Esterri d'Àneu, 15ºC a les Planes de Son, i tan sols 6ºC a Salòria.
A alta muntanya ha fet molt fred i la sensació a la resta era més de setembre que d'agost. També ha bufat el vent durant el dia.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP