Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

D'Espot a Escaló pel coll de la Creu de l'Eixol

dimarts, 27 d’agost de 2013
La ruta que uneix Espot amb Escaló a través de la muntanya proporciona unes magnífiques vistes des del Coll de la Creu de l'Eixol i també es passa per un espès bosc, el Bosc Negre d'Escart. Tot i que la pista és molt dolenta les vistes sobre els cims dels pirineus i en especial del PallarsSobirà són ben esplèndides.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP