Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

L'espectacle dels Cirrus Uncinus vistos aquesta tarda

dilluns, 12 d’agost de 2013Aquesta tarda des de la platja d'Altafulla i Tamarit s'ha pogut gaudir del sol però tot veient aquests magnífics núvols que entraven de mar a terra, poques hores després el cel ha quedat pràcticament cobert.
Aquests bonics núvols filamentosos són els Cirrus Uncinus, Cirrus són núvols alts, es troben a altituds superiors als 8km. i presenten normalment filaments blancs i delicats amb aspecte de cabells. Dins del gènere Cirrus es pot presentar amb diferents formes i segons la forma que agafen pertanyen a una espècia o bé a una altra. En aquest cas són de l'espècie Uncinus, perquè fan forma de coma, acabats en forma de ganxo i no presenten cap protuberància rodona.
Fotografies: Ramon&Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP