Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Una nova familia a la cubeta glacial d'Esterri d'Àneu

dimarts, 27 d’agost de 2013


El dia abans passejant pel pla d'Esterri vam veure aquests dos cavalls (mascle i femella) junts i sols en un prat, mirant l'eqüa ens va semblar que estava gestant però no em van fer gaire cas. Quina sorpresa al dia següent al donar un nou passeig ens trobem els mateixos cavalls del dia anterior però amb un petit poltre de poques hores, una nova familia a les valls d'Àneu.Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP