Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 de setembre de 2013 Dia molt variable

dimarts, 10 de setembre de 2013


Dia novament plujós i molt variable, desapacible, tot i que les quantitats recollides no han estat massa destacables. Les tempestes han anat més al sud. Les quantitats recollides avui han estat: Planes de Son 1,2mm, Llagunes 7,4mm, Farrera 2,4mm, Amitges 7,2mm, Port Ainé 9,6mm, Rialp 6mm, Capdella 11,6mm, Sort 7,5mm i Bonaigua 13,9mm.

Les temperatures màximes han arribat als 21,7ºC a Sort o 19,8ºC a Esterri, a mitja muntanya al voltant dels 15ºC i a alta muntanya al voltant dels 8ºC. Les mínimes han estat entre 8ºC i 10ºC a les valls i al voltant dels 4ºC a alta muntanya.

Que tingueu demà una Bona Diada !!!

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP