Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de setembre de 2013 Ambient fresc

dijous, 12 de setembre de 2013

Dia amb nuvolositat variable però amb tranquilitat atmosfèrica. L'ambient ha estat molt més fresc, cap màxima ha passat dels 22ºC a les valls, entre 16ºC i 18ºC a mitja muntanya i al voltant de 7ºC a alta muntanya.
Les mínimes han estat baixes, entre 1ºC i 7ºC a les valls i a mitja muntanya i negativa a la Bonaigua amb -1,7ºC i al voltant d'1ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP