Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de setembre de 2013 Núvols al vespre

dissabte, 14 de setembre de 2013


 Esterri d'Àneu aquesta tarda, fotos Ramon i Conxi


Dia tranquil i assolellat amb núvols que han aparegut per la tarda deixant un vespre amb el cel força cobert degut al front atlàntic que s'apropa per a les properes hores. L'ambient ha estat suau amb màximes que han arribat fins els 25ºC al fons de les valls, al voltant dels 19ºC a mitja muntanya i entre 11ºC i 13ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 5ºC i 9ºC a les valls i entre 4ºC i 6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP