Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de setembre de 2013 Algunes nuvolades

dilluns, 16 de setembre de 2013Dia assolellat en conjunt tot i que amb presència de núvols que han anat tapant a estones el cel fins a última hora encara se'n veuen a la zona més nord de la comarca. Les temperatures continuen en la mateixa línia, suaus a migdia però fresques o fredes al matí i al vespre. Les amplituds tèrmiques són destacables al fons de les valls.
Les màximes han arribat fins als 23ºC i 24ºC al fons de les valls, al voltant dels 19ºC a mitja muntanya i als 11ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels 5ºC i 6ºC tant a les valls com a alta muntanya, amb la particularitat de que a Esterri la mínima ha estat de 4,5ºC i a les Planes de Son de 2,4ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP