Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de setembre de 2013 Nuvolositat variable

dimecres, 18 de setembre de 2013


Fotografies fetes avui al pirineu

Jornada amb nuvolositat variable, més abundant com més al nord i al vessant nord ha estat gairebé tot el dia cobert amb núvols baixos que anaven passant tapant els cims. Tot i l'aspecte amenaçador d'alguns moments no han deixat precipitació. Al vespre el cel està quedant més seré.
Les temperatures continuen en la mateixa línia, les màximes han arribat als 23ºC gairebé 24ºC a les valls, al voltant dels 18ºC a mitja muntanya i al voltant dels 10ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 4ºC i 8ºC a les valls i entre 3ºC i 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP