Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

2 de setembre de 2013 Tranquilitat i núvols alts

dilluns, 2 de setembre de 2013
Comencem el mes de setembre amb tranquilitat, amb presència de núvols alts i poca cosa més a destacar. Les temperatures continuen en la mateixa línia, potser un pel més elevades les màximes a les hores centrals del dia.
Les temperatures màximes han arribat fins els 30,9ºC a Sort, 26,7ºC a Esterri o 21ºC a les Planes de Son, a alta muntanya les màximes s'han quedat al voltant dels 13ºC o 14ºC. Les mínimes han estat entre 6ºC i 11ºC a les valls (11,6ºc a Sort i 6,4ºc a Esterri) i entre 2ºC i 5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP