Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

22 de setembre de 2013 Acaba l'estiu amb bon temps

diumenge, 22 de setembre de 2013Acabem l'estiu astronòmic amb ambient tranquil, plenament anticiclònic, temperatures suaus a migdia i fredes a primeres hores del dia al fons de les valls amb inversió tèrmica marcada avui.
Mentre que a Esterri d'Àneu la mínima ha estat de 1,8ºC, a Planes de Son 3,4ºC i a la Bonaigua de 6,7ºC.
També destaquem la gran amplitud tèrmica que s'ha donat precisament a Esterri d'Àneu de 24,8ºC doncs la mínima ha estat de 1,8ºC i la màxima de 26,6ºC.
Les màximes han arribat als 26ºC al fons de les valls, al voltant dels 21ºC a mitja muntanya i al voltant dels 14ºC o 15ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 1ºC i 8ºC al fons de les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya.

Aquesta nit comença la tardor astronòmica i durarà 89 dies i 20 hores fins el 21 de desembre. Avui és el dia en què té la mateixa durada el dia que la nit.
Tot i que el paisatge encara no ha canviat, nosaltres avui a Esterri hem vist com l'heura comença a canviar de color.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP