Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

7 de setembre de 2013 Pluges i ambient fresc tot el dia

dissabte, 7 de setembre de 2013


La pertorbació que ahir va arribar puntual avui ha continuat deixant ruixats i tempestes que a hores d'ara encara afecten a l'Alt Pallars amb tendència a marxar.

Les quantitats recollides avui fins les 22h:
Esterri d'Àneu 31,2mm
Planes de Son 35 mm
Llagunes 35,6mm
Farrera 23mm
Amitges 26,6mm
Port Ainé 38,6mm
Rialp 18mm

Escaló 33,4mm
Capdella 48,6mm

Les temperatures també han estat les altres protagonistes del dia, s'han quedat molt baixes al llarg de tot el dia i no han mostrat amb prou feines variabilitat entre màximes i mínimes i la diferència respecte ahir i els darrers dies és espectacular. Sense anar més lluny avui les màximes s'han quedat entre 13ºC i 17ºC a les valls.
Les mínimes han estat entre 8ºC i 12ºC a les valls i al voltant dels 3ºC a alta muntanya.
Una dada espectacular, a Esterri d'Àneu ahir la màxima va ser de 26,7ºC i avui ha estat de 15ºC, una diferència de 11,7ºC, realment brutal, us imagineu que aquesta diferència hagués passat en qualsevol ciutat de la costa?...

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP