Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cercle d'Amitges i estanys del P.N.d'Aiguestortes i estany de St.Maurici

dissabte, 7 de setembre de 2013El passat cap de setmana aprofitant els dies tan bons que va fer, vam pujar al Parc Nacional d'Aigüestortes, fins als estanys d'Amitges (Barbs i Munyidera), a l'estany de Ratera i a l'estany de Sant Maurici. A les agulles d'Amitges s'hi celebrava l'Enfilada, una trobada d'escaladors als quals els hi esperava una bona paella al refugi d'Amitges. També vam poder veure un parell de marmotes prenent el sol damunt una pedra i sobretot vam poder gaudir del sol i la fresca, doncs no feia gens de calor al Parc.
En el reportatge us deixem un resum de la jornada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP