Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Coll del Portalet, el Midi d'Ossau i Sallent de Gàllego

diumenge, 22 de setembre de 2013

El coll del Portalet (1.794m) és el pas fronterer entre el Valle de Tena (Huesca) i la Vall d'Ossau (Bearn), presidit per l'impressionant Midi d'Ossau (2.884m) als Pirineus Atlàntics.
Ens crida l'atenció que la toponímia oficial es digui Portalet d'Aneu, degut a que pel voltant es troba el pic d'Aneu (2.364m). Al mateix Portalet neix el riu Gàllego. Les boires de la nit de divendres ens van propiciar capturar aquestes imatges.

Sallent de Gàllego (1.305m) en imatges de dia i de nit, amb la seva muntanya emblemàtica, la Foratata que l'envolta.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP