Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 d'octubre de 2013 Enfarinada als cims

divendres, 11 d’octubre de 2013


El dia ha començat amb els cims enfarinats i temperatures més fredes que en jornades anteriors, avui ha glaçat també a les valls, al menys a les valls d'Àneu. Per la tarda els núvols s'han fet més densos i ha tornat a precipitar, encara que feblement, caient flocs a partir dels 1.400m aquesta nit per damunt de Sorpe a la carretera de la Bonaigua. A baix Esterri ha plogut durant una estona.

Les temperatures màximes s'han quedat als 14,7ºC a Sort o els 13,8ºC a Esterri A, però a mitja muntanya com a les Planes de Son s'han quedat en 8,5ºC i a alta muntanya han estat ntre -1,7ºC i 3ºC.
Les mínimes han estat negatives o rondant els 0ºC a les valls, a Esterri -0,8ºC i a Planes de Son -2,9ºC, més al sud a Sort la mínima ha estat de 5,3ºC. A alta muntanya les temperatures han arribat fins els -7,3ºC a Bonaigua i a la resta al voltant dels -4ºC i -5ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP