Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 d'octubre de 2013 Temperatures fredes

dissabte, 12 d’octubre de 2013

Bassa d'Oles


Jornada radiant i assolellada amb alguns cirrus a la tarda i alguns estrats a primeres hores del matí però el sol ha estat el protagonista juntament amb les temperatures fredes.
Les mínimes han estat baixes o molt baixes a tota la comarca, valors al voltant de 0ºC i sota zero a la majoria dels llocs, a Sort 1,5ºC, però a Esterri d'Àneu -1,4ºC, a les Planes de Son -3,3ºC i a alta muntanya valors entre -5ºC i -6ºC.
Les màximes també han estat curtes en general, fisn els 16,8ºC a Sort, 15,8ºC a Esterri d'Àneu, però a la resta entre 10ºC i 14ºC i a alta muntanya valors baixos entre 2ºC i 3ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP