Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

13 d'octubre de 2013 Dia radiant

dilluns, 14 d’octubre de 2013


Bassa d'Ules (Val d'Aran)

 Diumenge radiant i assolellat amb alguns núvols prims i temperatures que a primera hora han estat fredes després s'han recuperat a migdia i han pujat de 3ºC a 4ºC més que les d'ahir.
Les màximes han arribat fins els 19ºC al fons de les valls, al voltant dels 14ºC o 15ºC a mitja muntanya i entre 6ºC i 7ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat negatives a les valls d'Àneu, -1,6ºC a les Planes de Son i -0,9ºC a Esterri d'Àneu, a la resta han estat entre 0ºC i 3ºC i a alta muntanya també han voltat els 0ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP