Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 d'octubre de 2013 Jornada tranquila i suau

dijous, 17 d’octubre de 2013

Jornada tranquila i assolellada amb vent que ha bufat sobretot als cims però l'ambient torna a ser més suau que dies enrere. No hi ha hagut gelades enlloc i les mínimes han estat positives arreu.

Les màximes han arribat fins els 24ºC al fons de les valls, al voltant de 18ºC a mitja muntanya i entre 10ºC i 13ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 4ºC i 7ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP