Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 d'octubre de 2013 Temps variable

dilluns, 21 d’octubre de 2013
Dia variable amb nuvolades que han anat cobrint el cel amb ambient suau però amb temperatures menys altes que aquest cap de setmana, en especial a alta muntanya on s'han quedat més baixes. El vent ha d'entrar a les properes hores, hi ha un avís del SMC en aquest sentit http://www.meteo.cat/servmet/smp/html/845_22-10-2013_general.html

Les màximes han arribat als 20ºC al fons de les valls, als 15ºC a mitja muntanya i entre 4ºC i 7ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6ºC i 10ºC a les valls i a mitja muntanya i al voltant dels 4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP