Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 d'octubre de 2013 Baixen les temperatures

dimarts, 29 d’octubre de 2013
Jornada variable amb precipitació que ha caigut de matinada, al llarg del dia el sol s'ha anat imposant fins deixar un dia més tranquil tot i que amb nuvolades. L'ambient fred està entrant i a hores d'ara s'estan donant les mínimes del dia, en especial a alta muntanya on les temperatures ja són negatives amb valors actuals de -3ºC i -4ºC i continua baixant.
Les màximes al matí han arribat als 17,9ºC a Sort, o 14,8ºC a Esterri d'Àneu, al voltant dels 9ºC a mitja muntanya i de 3ºC o 4ºC a alta muntanya. Un cop ha passat el front i entra la massa d'aire fred ha començat a baixar el termòmetre i ara les mínimes se situen entre 5ºC i 7ºC a les valls, al voltant dels 3ºC a mitja muntanya i i sobre els -4ºC a alta muntanya.
La precipitació recollida ha estat molt minsa, 1,4mm a Esterri d'Àneu, 1,8mm a Planes de Son, 2,4mm a Amitges o 3,5mm a la Bonaigua.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP