Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 d'octubre de 2013 Cims enfarinats

dimecres, 30 d’octubre de 2013Després del front d'ahir l'ambient ha quedat fresc, més aviat fred, molt més normal per l'època en què ens trobem. Els cims del Pallars Sobirà han aparegut enfarinats aquest matí però el dia ha estat radiant.

Les temperatures màximes s'han quedat molt més curtes i han arribat als 16ºc a Sort però tan sols 11,6ºC a Esterri d'Àneu, 11,8ºc a Llagunes o 7,3ºC a les Planes de Son. A alta muntanya han estat negatives o al voltant dels 0ºC amb valors de fins -1,4ºC a Bonaigua. Les mínimes han estat entre 6ºC i 9ºc a les valls, entre 0ºC i 2ºC a mitja muntanya i negatives a alta muntanya amb valors entre -6ºC i -4ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP