Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 d'octubre de 2013 Final de mes radiant

dijous, 31 d’octubre de 2013
Bona castanyada i pont de Tots Sants a tothom!!
Acabem el mes amb un dia radiant i cel serè, temperatures fresques i neu que pràcticament ha marxat de tot arreu. Les màximes avui s'han recuperat una mica tant pel que fa a les valls com a alta muntanya, han arribat fins els 18ºC al fons de les valls, als 14º o 15ºC  -1ºCa mitja muntanya i al voltant dels 6ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat negatives a les valls amb valors entre -3,5ºC a Esterri d'Àneu fins a -1ºC, a mitja muntanya amb inversió tèrmica valors de 2ºC o 3ºC i a alta muntanya entre -6,5ºC i 0ºC o 1ºC.

Resum mensual de precipitació:

Esterri A 50,8mm
Planes de Son 49,6mm
Llagunes 24,4mm
Amitges 74,6mm
Farrera 22,4mm
Sort 38,2mm
Port Ainé 47,6mm
Quanca 51mm
Sant Joan de Toran (Val d'Aran) 100,2mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP