Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 d'octubre de 2013 Tempestes i pluges

divendres, 4 d’octubre de 2013Jornada plujosa a tota la comarca, ahir ja vam tenir els primers xàfecs i avui s'han intensificat amb tempestes amb molt aparat elèctric com podem veure al mapa de llamps
del SMC.
Les pluges recollides avui han estat:
Esterri A 20,8mm (+11,2mm ahir)
Planes de Son 23,6mm (+7,4mm ahir)
Llagunes 9,2mm
Farrera 8,2mm
Amitges 16mm
Port Ainé 12,6mm
Rialp 7mm
Sort 11,2mm
Capdella 21,4mm
Estany Gento 27mm

Les temperatures s'han quedat clarament més curtes pel que fa a les màximes, no han sobrepassat els 20ºC enlloc, entorn els 18ºC han estat al fons de les valls i al voltant dels 8ºC o 10ºC a alta muntanya. Les mínimes, en canvi, han estat més altes que dies enrere i que molts dies de ple estiu, al voltant dels 9ºC a 12ºC al fons de les valls i al voltant dels 4ºC a alta muntanya.

Us deixem un parell d'imatges de la Xerrada de meteorologia que vam donar ahir al vespre al Centre Excursionista de Terrassa. L'acte va ser presentat pel conegut fotógraf Francesc Muntada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP