Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 d'octubre de 2013 Jornada tranquila

dimecres, 9 d’octubre de 2013


La setmana està sent tranquila, assolellada amb alguns núvols però amb bon temps en general. Les temperatures ja es comencen a notar més fresques i per als propers dies s'espera que siguin més baixes i la tardor ja serà molt més notória. No és descarta que es pugui veure enfarinar els cims els propers dies, ho haurem d'anar seguint.

Les màximes avui han arribat entre els 20ºC i 22ºC al fons de les valls, al voltant dels 17ºC a mitja muntanya i al voltant dels 8ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat força baixes, entre 1ºC i 5ºC a les valls i a mitja muntanya i entre 0ºC i 3ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP