Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El pla de Nècua, mirador dels Pirineus

dimecres, 9 d’octubre de 2013
Pla de Nègua o Pla de Nècua (ho hem vist escrit de les dues maneres) es troba situat a la vall d'Esterri de Cardós, vall secundària de la Vall de Cardós al Pallars Sobirà. Es tracta d'un pla d'extensió no excessivament gran situat en una espècie de carena des de la qual es tenen vistes sobre la Vall Ferrera a un costat i de la Vall de Cardós a l'altre. Es va pujant entre el bosc fins que s'obre el clar del propi Pla i al llarg del camí anem trobant diverses fonts i abeuradors.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP