Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Imatges d'avui de la nevada d'ahir al pirineu de Lleida

dissabte, 12 d’octubre de 2013
Us deixem aquestes imatges fetes aquest migdia a la zona de l'Artiga de Lin, al Naut Aran i a l'Alt Àneu de l'enfarinada d'ahir que a les zones obagues ha aguantat tot el dia degut a les baixes temperatures. Una nevadeta anecdòtica que ens ha canviat encara que per poc temps el color de la muntanya on els colors de tardor encara no es deixen veure.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP