Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La ruta dels colls, paradís dels ciclistes

divendres, 11 d’octubre de 2013

Aqui us deixem una de les rutes mítiques del ciclisme del Tour de França als Pirineus, la ruta dels colls. El Tourmalet, l'Aspin, l'Aubisque, el Soulor i el Peyresourde són alguns dels més coneguts colls que es poden enllaçar en una ruta que es pot fer en un sol dia admirant algunes de les millors vistes del Pirineus. Si afegim que la ruta la vam començar al Portalet i que per arribar a casa vam haver de creuar el Portilló de Bossòst i el port de la Bonaigua vem fer una ruta completa de colls.

Col d'Aubisque 1.709m, es troba als Pirineus Atlàntics, a 30 km. al sud de Pau i Tarbes, és un dels llocs mítics de pas del Tour des del 1910.

Col del Soulor 1.474m es troba a cavall dels Pirineus Atlàntics i dels Hautes Pyrénées a prop d'Argelès-Gazost unit amb l'anterior coll proporciona unes vistes impressionants.

Col del Tourmalet 2.115m, es troba al Midi-Pyrénées als Hautes Pyrénées entre Luz i la Mongie. Es un dels ports mítics del Tour i un dels més coneguts, es considera un port fóra de categoria i un cop a dalt surt la pista per accedir al Pic du Midi.

Col d'Aspin 1.489m, es troba al Midi-Pyrénées entre la vall de Campan i la vall d'Aure fins arribar a Arreau. Les vistes des del coll són especialment boniques tant cap a una banda co com cap a l'altra, la pujada per la vessant de Campan és molt bonica ja que es passa entre avets per un bosc molt agradable.

Col del Peyresourde 1.569m, es troba entre els Hautes Pyrénées i l'Haut Garonne i uneix Arreau amb Bagnères de Luchon ja molt a prop de la Val d'Aran. El Tour hi ha passat en 60 ocasions per aquest port.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP