Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Posta de sol des del cap del Port de la Bonaigua

divendres, 18 d’octubre de 2013

Uns preciosos Ac i Ac lenticulars han acomiadat el dia vistos des dels 2.072m del Port de la Bonaigua al Pallars Sobirà aquest vespre.
Avui les màximes han arribat fins els 26ºC al fons de les valls, els 20ºC a mitja muntanya i al voltant dels 13ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels 7ºC o 8ºC a les valls i a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP