Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Verema d'alta muntanya a Sort

dilluns, 14 d’octubre de 2013


Ahir diumenge vam tenir la oportunitat de veure com es dur a terme la verema en unes vinyes, la peculiaritat de les quals es que troben a alta muntanya (900m), de fet són les vinyes que es troben i el vi que es fa a més altitud de Catalunya. Només per aquest fet ja és una cosa unica, veure vinyes rodejades de les muntanyes del Pirineu ja trenca els esquemes.
Però en el passat al Pallars Sobirà ja se n'havia fet de vi i ara un grup de nois de Sort i rodalies han començat aquesta tasca de reintroduïr les vinyes des de fa uns pocs anys.
Aquesta petita producció es fa de manera totalment ecològica i natural. Val la pena visitar el petit celler on s'elabora aquest vi que porta per nom Biu.
Més informació a: http://www.batlliudesort.cat/
i també a twitter: https://twitter.com/BatlliudeSort

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP