Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

10 de novembre de 2013 Vent fort

diumenge, 10 de novembre de 2013
Dia gris i ennuvolat amb precipitacions que han anat caient tot i que minses, a hores d'ara sembla que s'anima i s'espera que plogui la propera nit. El vent ha estat el protagonista, vent que ha bufat amb cops forts de fins a 124 km/h al pic de Salòria, , de 14 km/h a Espot, 74 km/h a les Planes de Son, 51,5 km/h a Esterri d'Àneu, entre d'altres.
La precipitació recollida a hores d'ara són 8,2mm a Bonaigua, 2,6mm a Espot, 5,6mm a Amitges on ha nevat una mica.

Les temperatures han estat més fresques i la sensació amb el vent ha estat de fred acusat, en especial a cotes altes i llocs exposats al vent, les temperatures de sensació a hores d'ara són molt fredes. Les màximes avui han arribat als 13ºC a 15ºC al fons de les valls, al voltant dels 8ºC a mitja muntanya i entre 0ºC i 3ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0ºC i 7ºC a les valls i entre -1ºC i 0ºC a alta muntanya. Cal tenir en compte la temperatura de sensació (windchill) molt acusat.
Consulteu els avisos del Servei Meteorològic.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP