Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 de novembre de 2013 Precipitacions, nevades i vent

dilluns, 11 de novembre de 2013
Un dia molt variable amb precipitacions i nevades i vent que ha continuat bufant fort especialment a cotes elevades i llocs exposats.
Les temperatures han estat més baixes que les d'ahir i l'ambient ha estat fred, les màximes han arribat als 16,9ºC a Sort però només 12,2ºC a Esterri d'Àneu, o 7,4ºC a les Planes de Son, a alta muntanya les màximes han estat negatives tot el dia amb valors propers als 0ºC. Les mínimes han estat entre 3ºC i 11ºC a les valls depenent del lloc i de l'altitud i al voltant de -2,5ºC a alta muntanya. Cal tenir en compte l'efecte vent.
Les precipitacions recollides més destacables han estat a alta muntanya i al vessant nord, a Certascan 39,2mm avui i a Bonaigua 22,8mm. a les valls les quantitats han estat més petites, com ara Esterri amb 3,8mm o Planes de Son 2,4mm.
Els cops màxims de vent han estat a les valls al voltant dels 67 o 69 kmh i a alta muntanya al voltant dels 100 kmh.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP