Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de novembre de 2013 Arriba l'ambient hivernal: neu i fred

dijous, 14 de novembre de 2013
Canvi de temps contundent, arriba el fred de debó i la que serà la primera nevada important de la temporada, arribant la cota de neu molt avall i nevarà a les valls de l'Alt Pallars principalment, és a dir, a tot el vessant nord i part nord de la comarca és on caurà el gruix de la precipitació. A més anirà acompanyat de vent, atenció al windchill i baixada important de les temperatures. Ens esperen uns dies de moviment meteorològic i per la setmana que ve també.
La propera nit i matinada i al llarg del dia demà s'esperen nevades que poden deixar gruixos importants a cotes altes però també deixar neu a cotes al voltant dels 600m o inclús més avall. En aquest sentit hi ha avisos del SMC

De moment avui han començat les precipitacions i està nevant a tot el nord del Pallars Sobirà i àrees d'influència, la temperatura està baixant ràpidament i a alta muntanya ara mateix ja tenim valors al voltant dels -5ºC i continuarà baixant. La temperatura de sensació és molt més baixa degut al vent de nord.

Avui les màximes a les valls han arribat fins els 17ºC a Sort, però només 12,9ºC a Esterri d'Àneu o 7,7ºC a les Planes de Son, a alta muntanya les màximes han estat negatives o properes a 0ºC durant tot el dia. Les mínimes, que en alguns llocs, s'estan donant a hores d'ara, han estat entre 2ºC i 7ºC a les valls (avui encara no ha glaçat) i al voltant de -5ºC a alta muntanya.

Atenció, doncs, a les properes hores, la neu i el fred ja estan aqui.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP