Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 de novembre de 2013 Nevada important a les valls de l'Alt Pirineu

divendres, 15 de novembre de 2013


Dia de neu al Pallars Sobirà, en especial a la seva part nord on ha caigut més gruix. La neu al terra es troba des de Llavorsí en amunt i el port de la Bonaigua s'ha d'anar amb cadenes. La neu es veu a sobre mateix de Sort i Rialp i a Esterri d'Àneu hi ha un gruix de neu al terra d'uns 15cm o una mica més. A cotes més altes el gruix és més considerable donant-se el cas que el top en el ranking de cm. caiguts es troba precisament en el Pallars Sobirà, tant a Certascan com a la Bonaigua segons el mapa del temps de TV3 publicat a 324.cat


Dades avui a Esterri d'Àneu: temperatura màxima 2,4ºC, temperatura mínima -0,1ºC i precipitació recollida 11mm. temperatura actual a les 21h: 0,2ºC neu 15cm.

Dades a Planes de Son: temperatura màxima -1,7ºC, temperatura mínima -4,8ºC (que és la temperatura actual) i precipitació recollida 11,6mm

Dades a Port Ainé cota 2000: temp. màxima -4,1ºC, temp. mínima -7,3ºC i precipitació recollida 13mm

Les mínimes s'estan donant a hores d'ara i es preveu una nit freda i una matinada gèlida on a més continuarà nevant.
A alta muntanya hi ha a hores d'ara temperatures al voltant dels -10ºC i -11ºC, a més a més hi ha bufat vent fort a cotes altes i la precipitació recollida a Certascan és de 51cm, Bonaigua 43cm.
Sens dubte la primera nevada important de la temporada i la primera fredorada també.Imatges d'Esterri d'Àneu aquesta tarda. Fotos: Ramon&Conxi

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt maques , quina sort tindra neu , aquí Barcelona sempre se l hi olvida nevar..

Flordeneu

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP