Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de novembre de 2013 Pluja i neu

diumenge, 17 de novembre de 2013


Dia gris i plujós, neu a partir de la cota 1.400 aproximadament. Les precipitacions recollides han estat 26mm a Llagunes, 2,8mm a Port Ainé, 12mm a Rialp, 14mm a Sort, 19,6mm a Salòria i 2mm a Esterri d'Àneu i a Planes de Son.

Les temperatures han continuat baixes però no ha glaçat excepte a alta muntanya amb mínimes al voltant dels -3ºc i -4ºC i amb màximes per sota de 0ºC. Les màximes han arribat només als 10ºC al fons de les valls, al voltant dels 5ºC a mitja muntanya i al voltant dels 0ºC a alta muntanya. La neu al terra es conserva a partir dels 1.300m aproximadament de forma continuada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP